THE FINAL COUNTDOWN.

Geschreven op 7 mei 2016 - Geplaatst in de categorie Personal - Nog geen reacties

moederdag

The final countdown.
Moederdag voor dummies…

Countdown. Het aftellen is begonnen. Nog een paar uur. Je voelt het naderende onheil aan de stilte in de straten en langzaam sluiten 1 voor 1 de vogels hun snaveltjes. Geintimideerd door de drukkende hitte die als een zware deken over het dorp neer sluimert. De webshops hebben overuren gedraaid en ik heb mijn inpak technieken de afgelopen weken kunnen finetunen aan mooie uitvergrotingen, lijsten en koffietafelalbums. Ik durf het nog niet hardop uit te spreken maar vandaag is de dag waar alle moeders quasi ongeïnteresseerd alle cadeautips of wenslijstjes van zich af lachen. Maar stiekem is het de dag waar we allemaal op zitten te wachten. Morgen is het de dag van de moeder. En onderschat deze dag niet. Het is de dag dat je laat zien dat je moeder waardeert, van haar houdt, dat je laat zien hoe belangrijk zij in jouw leven is. En voor je moeder? Voor haar is het een graadmeter. Voor al het bovenstaande. Maar, vooral om gewoon even het gevoel te krijgen dat je gewaardeerd wordt. Alle gebroken nachten, verbrande eten, wasgoed, en griep epidemieën, kusjes op blauwe plekken en omkoopijsjes worden nu afbetaald met een ochtendje verwennerij en wij vinden het heerlijk. We genieten en dragen trots de hele dag de macaroniketting die verf afdrukken in je nek achterlaat.

Ben jij een moeder, dan heb ik een aantal tips voor je om moederdag als een olympische topsporter door te komen. Het begint al bij vanavond. Het is zaterdagavond, neem een avondje vrij. Geen gemaar, gewoon doen. Laat het bad vollopen en schenk jezelf een glas wijn in. Niet zoals het hoort, maar gewoon helemaal tot de rand. Laat de rebel in je vrij. Scheelt bovendien ook nog eens bijvullen. Ga lekker lang badderen en gooi in een zwier die hele fles badolie in bad, die je vorig jaar van je liefste hebt gekregen. De fles is 364 dagen achtereen onaangebroken geweest. En dat terwijl het je lievelingsmerk is. Hoe dat kan? Denk daar zo maar eens diep over na. Goed, de hele fles leeg dus. Waarom? Omdat je morgen zeer waarschijnlijk weer een nieuwe fles krijgt. En zo heb jij alweer een schuldgevoel minder naar je gezin toe dat je ze dus blijkbaar niet genoeg waardeert om eens gebruik te maken van die overheerlijke en dure badolie.

Voor je relaxed en wel straks je bed in kruipt, vergeet dan niet om nog even je bed te verrassen met schone lakens, denk hierbij aan een mooi kreukloos setje, maar absoluut niet je duurste lievelingsset. Hier kom ik later nog op terug. Je pyjama. Al even belangrijk op je voorbereiding voor moederdag. Geen oud, vormeloos shirt, maar ook niet al te schaars gekleed. Of beter nog, trek dat oude shirt toch maar aan, maar leg een brandschoon en kreukloos pyjama setje klaar wat zegt, ik ben moeder, stoeipoes en wereldverbeteraar ineen. Aan jou, welke combi het wordt. Schoon je telefoon op, maak minstens 500mb aan ruimte vrij en leg hem aan de lader op grijp afstand naast een schone grote handdoek. Nu, ontspan en ga slapen, je wilt er fit uitzien op je grote dag.

De grote dag. Natuurlijk ben jij al op, voordat je kinderen wakker zijn. Doe een vleugje make-up op om de slaperssporen weg te werken en maak je out of bed look compleet door je in je mooie, eerder op de avond, klaargelegde pyjama aan te trekken. Verwelkom vervolgens je kinderen met oprechte blijdschap en knuffel ze helemaal plat. Kijk vooral eens naar die trotse koppies die voor mamma een ontbijtje hebben gemaakt. Vervolgens pak je de schone handdoek en dep je de omgevallen vers geperste jus van -niet je allermooiste- dekbed. Beloof dat je echt heerlijk gaat genieten van de prachtige fles badolie en pak nu je telefoon om je allermooiste ‚I woke up like this’ inclusief moederdag ontbijt vast te leggen en op facebook te delen. Wedden dat jij na deze voorbereiding wint van alle andere moederdag ontbijtjes?

Had je toch ook graag nog een mooie ingelijste foto willen hebben? Dan bieden wij je nog 20% korting aan op alle fotoafdrukken (korting geldig op formaat 13×18 t/m 40×50 cm.) die worden besteld tussen zondag 8 mei en zaterdag 14 mei.
Zorg dat je met de bestelling de code MOEDERDAG meegeeft en verwen jezelf ook eens extra.
Want moeders zijn top.
Plaats hier je bestelling.

Liefs Jitzke

 

Geef een reactie