HET VERHAAL ACHTER DE FOTO | RENATE

Geschreven op 29 mei 2016 - Geplaatst in de categorie for Brides Wedding - Nog geen reacties

.

AWARD-WINNING-BRUIDSFOTOGRAAF

The story behind the photo.
Renate

Meet Renate. Een schat om mee te werken. Enthousiast, stoer en toch gevoelig. Gevoelig voor emoties, licht en liefde. Renate gaf mij carte blanche voor hun bruiloft. Als je dat krijgt dan wil je nog beter presteren dan de de normale druk die je jezelf normaal al oplegt. Dan wil je zo graag hun vertrouwen in je eren. Toen ik deze foto maakte voelde ik al een rilling door mij heen gaan. Dit was niet zomaar een snapshot, of een foto caught in the moment.

We waren al een poosje aan het fotograferen in het Dominicanenklooster in Zwolle en zoals gewoonlijk was het erg gezellig. We hadden het over trouwen, de toekomst en straks de aankomst bij Mooirivier, Dalfsen, wat Renate toch een beetje spannend begon te vinden. Tenslotte stonden daar al hun familie en vrienden. We hadden het over rust en liefde en hoe je op elkaar kon leunen in tijden van nood. En daar zat ze. In het raamkozijn. Ze keek even naar Jurrian en glimlachte. Toen zag ik nog eens hoeveel ze van hem hield en hoe zijn rust haar het vertrouwen gaf die ze nodig had. En even, heel even maar keek ze dromerig naar buiten.

Over haar schouder leek ze te fantaseren over de toekomst, over de toekomstige uren. Ze genoot van het moment en die luttele secondes leken uren te duren. Toen ze vervolgens haar blik verschoof naar haar jurk. De jurk waar ze zich zo mooi in voelde, waar ze in straalde als ze er een glimp van kon opvangen in een spiegel. Dat moment drukte ik de knop in en dat gaf deze foto.

Ik had al bedacht hoe ik mijn licht wilde instellen. Ik wilde een donkere, sfeervolle foto, waar zoveel nog te raden was en weinig scherpte. Ik wilde het accent op die geweldige oorbellen die mij steeds weer aan het schilderij van Johannes Vermeer denken -je weet wel, het meisje met de parel-. Ik wilde subtiel de kanten rand van haar jurk onder de aandacht brengen. Dat kwam allemaal in deze shot naar voren. Uit angst het moment misschien gemist te hebben vroeg ik Renate nog een keer over haar schouder te kijken. Maar alle foto’s die ik erna schoot haalde het niet bij deze.

De foto waar licht en emotie samen komt.

Liefs Jitzke

 

 

Geef een reactie