THEORIE VERSUS PRAKTIJK; YOGA

Geschreven op 29 maart 2016 - Geplaatst in de categorie Personal - Nog geen reacties


JitzkeGrijpstraPhotography-7830

Theorie versus praktijk; Yoga.
Ik begin mij af te vragen of ik het wel goed doe..

 

Yoga; Door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen en concentratie je lichaam en geest kunt ontspannen

In de praktijk.
Adem met je neus in en via je mond weer uit. Ah, ja, voel die ontspanning. Ontspanning is wat ik nodig heb. Ik kan niet meer zonder ontspanning, hoe lang duurde het ook alweer tot ik de vorige keer een beetje ontspannen werd? Niet denken, ik mag vooral niet denken. Wat staat die tv toch hard. Anders komt Tijze bij mij ‚mee dansen’. Even volhouden, ik kan die tv wel buitensluiten. Wait, wat voor oefening was ik aan het doen? Ohja. Nog steeds kleermakers zit en stretchen. Ogen dicht, adem in, adem uit. Even doorzetten. Dit is fijn. Ik vind dit leuk. Ik wil een fit lichaam. Hell no ik wil een strak lichaam. Jitz, schakel je hoofd uit, je wilt namelijk een FIT lichaam. Waar is Doutzen trouwens? Ze lag net nog naast me. Wacht 1 oog mag wel even open.

ZE IS WEG.

Twee ogen open en overeind springen. Goed, onder tafel, dat is geen ramp. Kom Doutz, terug op je speelkleed en stop voor 5 minuten even met ontwikkelen en de wereld ontdekken. Nee, geen mamma zeggen. Ach de lieverd, ze zegt weer mamma, zie je wel dat ze het kan? Wacht even een filmpje maken als bewijs voor pappa. Waar is mijn telefoon? In de slaapkamer? Even zoeken. Zeg eens mamma? Zeg eens ma-ma-ma-. Zeg nou. Toe nou, het filmpje duurt al anderhalve minuut. MA-MA. Jaaaaaa je zegt weer mamma! Je vader kijkt het filmpje van vierenhalve minuut vast wel af. Ennnn zend. Wat was ik aan het doen? Oja, ontspannen. Terug in kleermakerszit. Ogen dicht, adem door je neus in en je mond uit. Wacht, had ik het filmpje nu wel echt verstuurd? Even voelen, mijn mobiel ligt hier ergens.

Hmm toch maar ogen open. Jahoor, ik kan er net niet bij. Iets verder, nog iets, waarom moet ik eigenlijk in kleermakerszit om te ontspannen? Nog iets? He, verdikke knieen weer op slot. Ja, got it! Ok. wel verstuurd. Waarom leest hij dit soort memorabele momenten nu niet meteen? Terug op je mat, Jitz. Waarom ben ik nog niet ontspannen ik ben al 13 minuten bezig. Ik heb nog 17 minuten. Dan wil ik weer aan het werk. 17 minuten om te ontspannen, moet lukken. Wat een raar woord eigenlijk, ontspannen. Ik moet trouwens niet vergeten foto’s op te sturen, en die drie vergrotingen. Wilden ze er nu een lijst bij? Ik weet echt de perfecte lijst. Misschien moet ik het ze gewoon even laten zien. Wait. Eerst yoga.

Ok. stretchen. Armen omhoog, links en rechts. Adem in. Ah ja, dit gaat goed. Wat voel ik nu weer. Nee, Tijze blijf alsjeblieft op de bank, niet naast me komen zitten, neenee. Hoi Tijze. Ja, mamma vindt het ook heel gezellig zo. Je hebt je beker melk meegenomen? Dat vind ik niet zo een goed idee, want… Ja precies dan gaat de melk om. Ja, over mamma’s matje. Pak maar een handdoek uit de keuken dan kun je het schoonmaken. Dat ging bijna goed he. Nee, dat ging niet goed, lieverd. Broek ook nat? Trek maar uit, we gaan zo wel wat anders zoeken. Ja, in je blote billen op de bank, trek maar een dekentje om. Nog meer melk? Nee, je wacht maar even. Ga maar lekker op de bank. Ok. Ogen dicht. Adem in. Adem ui… Tijze, weg bij de koelkast, ik zei nee! Hier komen! Zit en op de bank. Doutzen kom nu weer onder die tafel vandaan. Mamma moet even haar Yoga doen. Genoeg opgewarmd tijd voor oefeningen. Gelijk maar in de brug, lekker voor mijn rug. Zo, plat op de rug, handpalmen op de mat en hup buik de lucht in. Tijze! Ga van mij af! Nee, we zijn niet aan het stoeien! Auw, zachtjes landen. Lexi houdt op met mijn gezicht likken er is niets aan de hand. Kan iemand die stomme bel af zetten? Oja, dat is de wekker. 30 minuten Yoga zijn voorbij.

Lekker even dat half uurtje ontspannen.

 

Geef een reactie