RENATE IS ER EINDELIJK ACHTER.

Geschreven op 25 januari 2016 - Geplaatst in de categorie for Brides Renate - Nog geen reacties


GETTING-READY-bruidsfotografie-aankleden-bruid-Jitzke-Grijpstra-Photography

Dit is Renate. Trouwexpert en zelf pasgeleden in het huwelijksbootje gestapt met haar Jurrian. 

Renate weet als geen ander dat een bruiloft plannen overeen komt met een fulltime job. Ze geeft je een kijkje in haar leven en hoe ze alle ballen in de lucht houdt.
Maar bovenal laat ze je zien dat je af en toe gewoon even om jezelf moet lachen. Enjoy!

Liefs Jitzke

Waarom getrouwde vrouwen hun haren afknippen… En niet getrouwde vrouwen ook.

Inmiddels ben ik bijna 3 maanden getrouwd. In deze 3 maanden heb ik veel moeten leren. Thuis bij moeders hoefde ik eigenlijk nooit heel veel te doen. Mam deed de was. Mam kookte de pot. Mam maakte schoon. Mam deed… alles. Maar nu is er geen mam die mijn huis schoon maakt en mijn eten kookt. Nu ben ik de aangewezen persoon.
Man werkt namelijk 40 uur in de week en de rest van zijn vrije tijd is hij op het voetbalveld, naast het voetbalveld of op de bank – kijkend naar een voetbalveld. Afijn, het komt dus nu op mij neer en ik heb er maar voor te zorgen dat het huis zo goed als schoon blijft, dat er elke avond een gezonde maaltijd op tafel staat en dat de was gedaan wordt. En ik zal meteen maar met de deur in huis vallen: Deze rol bevalt me voor geen meter! Verschrikkelijk zeg. Maar ik realiseer me des te meer dat ik geen andere keus heb. Als ik het niet doe, doet niemand het. En als niemand het doet, zullen Sonja en Inge van ‘Hoe schoon is jouw huis’ genoodzaakt zijn mij een lesje te leren. Dus. Ik doe het dan maar. Met tegenzin.

Toen ik samen met mijn man het huis ging bewonen op 24 oktober, heb ik mezelf direct voorgenomen om veel structuur in het huishouden te hebben. Dit leek mij de gemakkelijkste manier om mijn klusjes in ieder geval één keer in de week te doen. Dus maandag werd schoonmaakdag. Nou, dat werkte maar liefst één week. Ik had allerlei mitsen en maren die week er op, maar schoonmaken? Ho maar, dat deed ik niet. Ik besloot al snel dat de dinsdag niet handig was want dan werk ik altijd. Op woensdag heb ik vaak een late dienst dus dan zou ik ’s ochtends mijn energie al verspillen in het huishouden. Ook geen optie dus. De donderdag heb ik meestal vrij, maar dan doe ik ook al de wekelijkse boodschappen. Twee huishoudelijke verplichtingen op één dag is naar mijn mening echt teveel van het goede dus de donderdag schreef ik ook af. De vrijdag wil ik niet schoonmaken. En dan heb je nog de zaterdag. Nou, bij gebrek aan beter leek dit dan de perfecte schoonmaakdag te zijn. Dus vol goede moed pak ik tegenwoordig op zaterdag mijn emmertje sop, mijn poetslap en mijn theedoek.

Zorgvuldig maak ik alle hoekjes en gaten schoon en stof ik de boel af. Ik start op de zolder, pak de slaapkamers mee, de trap – zo hee, wat een stof ligt daar elke week weer op – en ten slotte kom ik dan op de benedenverdieping. Als ik dan boven alles zorgvuldig heb gesopt, mag ik beneden – als beloning – schoonmaken met The Voice aan. Zo heb ik af en toe eventjes mijn pauzes en als Jamai weer teveel kletst in de RedRoom pak ik mijn stofdoekje er weer bij en poets ik de plintjes en stopcontacten even snel.

Nou, afgelopen zaterdag had ik dus weer zo’n poetsdag. Met alle energie die ik in mij had, vulde ik mijn emmertje. Ik sjok naar boven en start op de zolder. Ons washok. Dit gaat deze keer best vlotjes en ik stiefel de trap af naar de slaapkamers. Ik wring mijn doek uit in de emmer en dan… gaat het mis. Tussen mijn vingers kleeft zo’n vieze, lange haar. Vreselijk! Ik peuter ‘m tussen mijn vingers vandaan en kleef ‘m aan de zijkant van de emmer. Iehl. Maar goed, waar laat ik ze anders? Dus bij de volgende wringsessie is dit weer het geval. En weer plak ik ‘m aan de zijkant. Het lijkt niet op te houden. En nu ben ik de badkamer nog niet eens in geweest! De moed zakt me in de schoenen. Ik kan gewoon niet begrijpen dat ik die vieze, lange haren telkens weer in mijn emmertje krijg. Hoe komen ze in vredesnaam op de plintjes, stopcontacten en trapzijkantjes terecht? Ik snap er niks van. Dus beneden aangekomen gooi ik mijn emmer leeg, zorg dat alle haren verwijderd zijn en begin weer met een nieuw sopje. En net wanneer Martijn Krabbé vertelt dat er nog 2 afleveringen volgen – welke beloning moet ik dan over 2 weken in gaan zetten? –, tref ik wéér een haar tussen mijn vingers. Ik kan er niet over uit en begrijp er niets van. Mijn gedachten draaien overuren hoe ik dit nu kan voorkomen. En dan opeens heb ik het: Ik ga voor een kort, pittig kapsel! Ik snap nu waarom lange lokken niet wenselijk zijn wanneer je een huishouden moet runnen. Ik begrijp nu waarom getrouwde vrouwen hun haren afknippen. En niet getrouwde vrouwen met een huishouden ook. Maar hee, hoe doen die vrouwen met lange lokken en een huishouden dat dan? Ik verdenk hen er van dat zij een schoonmaakster hebben. Of dat zij een huisman hebben die liever gaat voor het huis schoonmaken dan voor een vrouw met een kort, pittig kapsel. Ik sta nog in dubio. Mijn man is echter overduidelijk. Hij wenst lange lokken. En ik denk dat wij hier een dealtje hebben. Dus ook op zaterdag kan ik tegenwoordig fijn met de beentjes omhoog!

Geef een reactie